20. PKP

dni
ur
minut
sekund
Hvala vsem za udeležbo na jubilejnem 20. PKP. Vidimo se prihodnje leto.

15. in 16. November 2018

15. in 16. november 2018

GH Bernardin, Portorož

Več kot 10 predavanj

Več kot 20 govorcev

PKP je osrednji gospodarski dogodek in stičišče najpomembnejših »poslovnih« imen v Sloveniji. Je prostor izmenjave najboljših poslovnih praks in priložnost, da poslovneži iz prve roke slišijo o prihajajočih trendih na gospodarskem področju.

V Portorož prihaja šef INGKA Holdinga, materinskega podjetja IKEA

Glavni govornik letošnje PKP je Lars-Johan Jarnheimer, Šved, ki je svojo poklicno pot začel kot projektni vodja pri podjetju IKEA, danes pa predseduje podjetju INGKA Holding B.V., ki je materinsko podjetje IKEE. Lars-Johan Jarnheimer, ki je bil med drugim tudi generalni direktor Tele2 (globalno), SAAB Opel, Skandinavija, Baltik in Rusija, Comviq GSM, Švedska in glasbenega video programa Z-TV Švedska (podjetje AB Kinnevik), trenutno zaseda pomembne položaje v upravnih odborih podjetij: Egmont Int. Holding A/S, Danska, ki je vodilno medijsko podjetje v Skandinaviji, Predsednik Qliro-group, največjega nordijskega podjetja za elektronsko poslovanje, Predsednik Arvid Nordquist HAB, proizvajalca kave, ki je agent za vodilne blagovne znamke, kot sta Kellogs, Ariel itd., SAS AB, ki je vodilni skandinavski letalski prevoznik Leta 2003 je g. Jarnheimer prejel poslovno nagrado „Vodja leta“. Marca 1999 je bil imenovan za predsednika in generalnega direktorja podjetja Tele2 AB (prej podjetje NetCom AB). To funkcijo je opravljal do konca leta 2008.
Glavni Govornik

V Portorožu bomo gostili tudi ustanovitelja in direktorja Centra Automotive Research (CAR)​

Prof. Dr. Ferdinand Dudenhöffer je eden najbolj uglednih strokovnjakov za avtomobilsko industrijo v Nemčiji. Je redni profesor poslovnega upravljanja in ekonomije avtomobilske industrije na Univerzi v Duisburg-Essnu (Nemčija) ter ustanovitelj in direktor Centra Automotive Research University (CAR). Dudenhöffer je svojo poslovno pot začel kot poslovni analitik pri OPEL Nemčija, nato je prevzel vodenje marketinga in tržnih raziskav pri podjetju PORSCHE. Nato se je 5 let kalil še kot vodja prodaje pri podjetjih PEUGEOT Nemčija in CITROEN Nemčija. Je ustanovitelj in organizator letnega simpozija in kongresa CAR, ki je bil ustavljen leta 2000 in ima trenutno več kot 1200 udeležencev in več kot 100 razstavljavcev. Poleg tega je tudi ustanovitelj in organizator kitajskega simpozija Chinese CAR, ki je bil ustanovljen leta 2014 v Šanghaju. Zaradi njegovega izjemnega strokovnega znanja in konceptov, ki so usmerjeni v prakso, je Ferdinand Dudenhöffer iskan govornik za številne konference in kongrese, mediji pa ga pogosto povabijo kot kompetentnega komentatorja in sogovornika, ko gre za področje avtomobilske industrije.
CAR

Med govorniki pozdravljamo tudi Susanne Stormer, Novo Nordisk​

Susanne Stormer je podpredsednica korporativne trajnosti, direktorica za trajnostni razvoj v podjetju Novo Nordisk. Vodi prizadevanja podjetja Novo Nordisk za trajnostno poslovanje, ki temelji na poslovnem načelu Triple Bottom Line (TBL) podjetja. Susanne se je skupini Novo Nordisk Group pridružila leta 2000. Je članica Mednarodnega združenega poročevalskega sveta in članica Odbora Ustanove za dostop do prehrane. Je dodatna profesorica za trajnostno poslovanje na Poslovni šoli v Kopenhagnu in sodelavka na področju socialnega vpliva Berkeley na Šoli za podjetništvo UC Berkeley-Haas.

Programski urnik

  • Čet, 15. November 2018
  • Pet, 16. November 2018

14:45-15:15

odmor

17:15-17:30

Odmor

20:30-

Gala večerja

GALA VEČERJA

Novice

(PKP) Kako bomo v prihodnosti oblikovali prostore iz naslanjača

»Na koncu tega predavanja ne boste vedeli, kaj je virtualno in kaj resnično,« je svoj govor na letošnji Poslovni konferenci Portorož začel Jean-Francois Chianetta, vodja in soustanovitelj Augmenta, podjetja, ki se ukvarja z virtualno resničnostjo.

(s PKP) Primer Novo Nordiska: Kaj je ključ do uspešnega podjetja

»Odvisni smo od družbe, zato poskušamo tudi prispevati družbi,« je na Poslovni konferenci Portorož, ki jo organizirata Časnik Finance in ljubljanska ekonomska fakulteta, povedala Susanne Stormer, direktorica za trajnostni razvoj v podjetju Novo Nordisk. Filozofijo, ki se jo držijo, imenujejo Triple Bottom Line (trojna spodnja meja).

Prijava na novice