UVODNIK

Umazane inovacije kot poslovni koncept: kako odpadki, onesnaževanje in »neprimerni« materiali postanejo novi izumi. Spencer Harrison je redni profesor na mednarodni poslovni šoli INSEAD, ki raziskuje organizacijsko vedenje. Na praktičnih primerih nam bo predstavil umazane inovacije kot poslovni koncept. Kako naj torej poslovnež inovativno umešča v trajnostno ekonomijo, denimo, odpadke, surovine ali tudi poslovne koncepte, ki se jih drži slab sloves?

Spencer Harrison je redni profesor na mednarodni poslovni šoli INSEAD, ki raziskuje organizacijsko vedenje. Na praktičnih primerih nam bo predstavil umazane inovacije kot poslovni koncept. Le-te predstavljajo izziv tradicionalnim pristopom. S pravilno uporabo pa lahko prinesejo preboj in konkurenčno prednost podjetjem, ki si upajo razmišljati drugače ter presegati ustaljene meje.

Kako naj torej poslovnež kreativno umešča v trajnostno ekonomijo, denimo, odpadke, surovine ali tudi poslovne koncepte, ki se jih drži slab sloves? Insekti v prehranskih izdelkih, denimo? Spencer zagovarja ustvarjanje novih izdelkov iz materialov, ki se nam na prvi pogled zdijo celo nagnusni.

Deli...