si Prikaži govorce Skrij govorce Prikaži opis programa Skrij opis programa Sponzorji dogodka Sponzor dogodka Uredi dogodek
12:15 - 13:00
PREDAVANJE
Prikaži opis programa

V Body Shopu je Schwartz vpeljeval naravne, pristne in zelene strategije, še preden so te postale priljubljene in modne v drugih podjetjih. Kaj je danes drugače? Schwartz je začel kot pionir, kako vidi splošni trend danes? Kako naj podjetje, ki sicer ima nekaj izkušenj z zelenimi strategijami, a ne veliko, novo razmišljanje prenese v jedro podjetja? Kako naj se tega loti? Kakšen naj bo pravi menedžer in voditelj za to vlogo? Koliko sredstev in truda naj nameni za ta proces in kakšne bodo otipljive koristi?

13:00 - 13:45
PREDAVANJE
Prikaži opis programa

Klaus Regling, izvršni direktor Evropskega mehanizma za stabilnost – EMS, se bo osredotočil na prihodnje posledice ukrepov zdajšnje ekonomske politike brez primere. Denarja bo veliko – vsaj videti je tako – še kar nekaj časa. Centralnobančnega, evropskega, komercialnega … Ali nam potencialna višja inflacija lahko prekriža načrte, ki temeljijo na bogatih virih financiranja?

13:45 - 14:00
ODMOR
14:00 - 14:45
PREDAVANJE
Prikaži opis programa

Kakšen je jutrišnji oziroma že današnji kupec? Kaj mu pomenijo vrednote in času primerne poslovne prakse – zelene in odgovorne, tako na medorganizacijskem trgu kot tudi širše? Kaj mora danes narediti podjetje, da bo še relevantno oziroma še bolj relevantno jutri? Kako hitro bo trg izpljunil tiste, ki jim ne bo mar?

14:45 - 15:45
OKROGLA MIZA
Prikaži opis programa

Z izbranimi sogovorniki iz podjetij, ki pokrivajo potrebe končnih kupcev in kupcev na medorganizacijskih trgih, bomo govorili o medsebojni prepletenosti delovanja podjetja, družbenega in naravnega okolja. Katere cilje si postavljajo za trajnostne strategije in kaj jih motivira? Kako prepoznavajo izzive in priložnosti ter kako uspešni so s trajnostnimi poslovni praksami? Pričakujemo razgibano diskusijo glede kompleksnega izziva današnjega časa: kako zadovoljiti potrebe sedanjih generacij, ne da bi ogrožali prihodnjih.

15:45 - 16:00
ODMOR
10:00 - 10:15
ODMOR
10:15 - 11:00
PREDAVANJE
Prikaži opis programa

Pomanjkanje glavnih sestavnih delov in surovin je na trge prineslo precej negotovosti. Kako Aleš Janhar kot slovenski inženir, podjetnik in znanstvenik iz Silicijeve doline vidi razvoj glavnih tehnologij prihodnosti in kateri dejavniki bodo razvoj pospeševali in upočasnjevali? Kakšna naj bo vloga znanja v slovenskih podjetjih, znanja, ki naj bi olajšalo vzpenjaje po verigi vrednosti in doseganje višjih cen oziroma dodane vrednosti? Kaj narediti, da nameni postanejo realnost?

11:15 - 12:00
PREDAVANJE
Prikaži opis programa

Michele Zanini, poslovnež in svetovalec iz Bostona z beneškimi koreninami, je soavtor zelo odmevnega dela Humanokracija. Zanini menedžerje po vsem svetu navdušuje in jim svetuje, kako naj z zelo preprostimi prijemi svoje zaposlene motivirajo, da so še bolj inovativni in kreativni. Z metodami, opisanimi v Humanokraciji, postanejo v bitki za talente podjetja še bolj zaželen in uspešen delodajalec.

Najbolj zaposlene v podjetjih duši birokracija. Kako jo smiselno, ciljno in učinkovito odpravljati in tako z večjo kreativnostjo podjetju omogočiti hitrejšo rast in večjo privlačnost? Nedvomno je epidemija spremenila oziroma še vedno spreminja metode dela v preštevilnih podjetjih. Kako to, kar smo se naučili med epidemijo, upravljati v sodobnem in privlačnem podjetju? Kako kombinirati delo na daljavo, ki je v nekaterih elementih lahko precej privlačno za zaposlene in tudi za podjetje, ter tradicionalne veščine in metode dela, ki nikoli ne bodo del preteklosti? Kako podjetju najti novo in okrepljeno odgovorno poslanstvo, ki vodi k večji privlačnosti in hkrati k rasti in višji donosnosti? Konkretne poti in abeceda za ustvarjanje večje privlačnosti.

12:00 - 12:45
OKROGLA MIZA
Prikaži opis programa

Zdravi ljudje, zdrave organizacije. Kaj počnejo vodilna slovenska, regijska in globalna podjetja za to, da gojijo zdrave kulture in odnose ter tako krepijo ustvarjalnost in inovativnost svojih organizacij?