Biografija

1000_Tiziana Casciaro

  Tiziana Casciaro

  profesorica organizacijskega vedenja, Rotman School of Management, Univerza v Torontu

  Tiziana Casciaro je profesorica organizacijskega vedenja in Marcel Desautels integrativnega razmišljanja na Rotman School of Management Univerze v Torontu.

  Raziskave dr. Casciaro o organizacijskih omrežjih, poklicnem povezovanju, dinamiki moči in vodenju sprememb so bile objavljene v vrhunskih akademskih revijah s področja managementa, psihologije in sociologije ter so prejele priznane nagrade za znanstvene dosežke Akademije za management.

  Thinkers50 je Tiziano prepoznal kot eno od tridesetih mislecev, ki bodo najverjetneje oblikovali prihodnost načina upravljanja in vodenja organizacij. Redno objavlja v Harvard Business Review, njeno delo pa je bilo predstavljeno v revijah Economist, Financial Times, Washington Post, New York Times, CNN, Fortune in TIME.

  Je soavtorica knjige Power, for All: How It really Works and Why It’s Everyone’s Business (Simon & Schuster, 2021), ki je leta 2022 prejela knjižno nagrado George R. Terry Akademije za management za najbolj izjemen prispevek k globalnemu napredku znanja o menedžmentu v zadnjih dveh letih.

  Tiziana je diplomirala iz poslovne administracije na univerzi Bocconi v Milanu, magisterij in doktorat pa ima iz organizacijskih znanosti in sociologije na univerzi Carnegie Mellon. Preden se je pridružila Univerzi v Torontu, je delala na fakulteti poslovne šole Harvard.

   

  Deli...

  Tiziana Casciaro

  Povezani dogodki

  • Kako spodbuditi oblikovanje trajnostno naravnanih podjetij z deljenjem moči?

   tor 14. 11. 2023, 14:30
   Moč, sposobnost vplivanja na vedenje drugih, je na…