Podrobnosti programa

#PREDAVANJE

Vsebina

Jan Svejnar je profesor svetovne politične ekonomije (James T. Shotwell) in direktor Centra za globalno ekonomsko upravljanje na Univerzi Columbia. Pri svojem delu posveča posebno pozornost učinkom vladnih politik na podjetja, trge dela in kapitalske trge, upravljanju in uspešnosti podjetij, nacionalnemu in globalnemu upravljanju in uspešnosti ter podjetništvu, inovacijam in naložbam. Preden se je zaposlil na Univerzi Columbia, je bil profesor poslovne administracije (Everett E. Berg) in direktor William Davidson Instituta na poslovni šoli Ross School of Business in direktor Centra za mednarodno politiko (International Policy Center) na šoli Gerald R. Ford School of Public Policy Univerze v Michiganu. Pred tem je bil profesor na Univerzi v Pittsburghu in Univerzi Cornell. Diplomiral je na Šoli za industrijska in delovna razmerja (School of Industrial and Labor Relations) Univerze Cornell, magisterij in doktorat iz ekonomije pa opravil na Univerzi Princeton. Je avtor in urednik veliko knjig ter avtor številnih prispevkov v strokovnih revijah.

Vsebina predavanja profesorja Jana Svejnarja:

Kje je EU in z njo tudi Slovenija danes? Se je povsem izgubila v globalnem izpodrivanju med ZDA in Kitajsko? Tudi Evropo samo pestijo notranje težave, denimo brexit, politična razhajanja v EU in podobno. Kakšne možnosti ima EU, da se pobere in vrne na pot stare slave, na pot političnega eksperimenta, ki je še pred časom največ obljubljal, tudi gospodarsko.

Pogovor po predavanju vodi Gregor Pilgram, predsednik uprave, Adriatic Slovenica.

Jan Svejnar
profesor svetovne politične ekonomije in direktor Centra za globalno ekonomsko upravljanje na Univerzi Columbia
Sponzorji

Ostala zanimiva predavanja

Več predavanj

Pridružite se nam 17. in 18. novembra 2022

Pogled na svetovno gospodarstvo. Ali bo virus usoden tudi za kapitalizem kot ga poznamo doslej? Spremenjena realnost in preizkus odpornosti

Lokacija

Grand Hotel Bernardin Obala 2 6320 Portorož

Kontakt

sandra.zidar@finance.si, +386 (0)41 904 206

Sledite nam

Na socialnih omrežjih