Nagrada Časnika Finance

Nagrada Časnika Finance

je vrhunsko priznanje v slovenskem gospodarskem prostoru, ki je namenjena tistim posameznikom in organizacijam, ki ključno prispevajo h gospodarskemu razvoju in povečevanju družbene blaginje.

Gre za dosežke na področju znanstvenoraziskovalnega dela, izobraževanja in vzgoje, publicistike, za dosežke na področju menedžmenta, tehnološkega razvoja, in političnega dela, ki vnašajo v slovenski gospodarski prostor novo kakovost, povečujejo gospodarsko rast in zmanjšujejo negotovost med gospodarskimi subjekti.

Je potrditev dolgoročnih prizadevanj nagrajenca (oz. organizacije), ki so bila zavestno usmerjana tako, da bi bili njihovi učinki trajni in ugodni za širše družbeno okolje, in je obenem priznanje za njihove rezultate, ki so jasno opredeljivi oziroma merljivi.

Nagrajenci Časnika Finance za izjemne dosežke v gospodarstvu

Gertrud Rantzen, prva dama Slovensko-nemške gospodarske zbornice od leta 2006 do 2022

»So ljudje, ki gredo mimo, mimo tebe. In so ljudje, ki pustijo pečat. Dolgoletna predsednica upravnega odbora Slovensko-nemške gospodarske zbornice je ena od njih. Poslanstvo prve dame te organizacije je tkanje vezi med ljudmi in podjetji. V 15 letih delovanja v Sloveniji je povezala ničkoliko slovenskih in nemških podjetij, ta poznanstva ali, bolje rečeno, prijateljstva so rodila marsikateri posel in naložbo,« so zapisali v obrazložitvi ob podelitvi nagrade Časnika Finance za izjemne dosežke v gospodarstvu 2022. Letošnjo nagrado za izjemne gospodarske dosežke tako dobi Gertrud Rantzen, prva dama Slovensko-nemške gospodarske zbornice od leta 2006 do 2022. Leta 2006 ustanovljena Slovensko-nemška gospodarska zbornica je začela s 50 člani, članstvo se je v tem času skoraj pošesterilo. Med njenim delom pri nas je trgovina med Slovenijo in Nemčijo dosegla 13 milijard evrov in se približno potrojila. Gertrud Rantzen je zaslužna za marsikatero naložbo Nemčije v Sloveniji in seveda tudi nasprotno, so še zapisali v obrazložitvi nagrade.
Nagrajenka 2022

DOSEDANJI NAGRAJENCI