Podrobnosti programa

#PREDAVANJE

Vsebina

Marcel Fratzscher je nemški ekonomist in profesor na Humboldtovi univerzi v Berlinu. Od februarja 2013 je predsednik ekonomsko-raziskovalnega inštituta DIW Berlin. Pred tem je bil vodja za analize mednarodnih politik pri Evropski centralni banki. Na doktorskem programu ekonomije Goethejeve univerze v Frankfurtu poučuje mednarodne finance. Na Univerzi v Kielu je končal preddiplomsko stopnjo, na šoli Trinity College v Oxfordu je diplomiral iz filozofije, politike in ekonomije, magisterij iz javnega reda jeopravilna šoli John F. Kennedy School of GovernmentUniverze Harvard, doktorat pa na European University Institutev Firencah v Italiji. V času azijske finančne krize leta 1997 je po naključju delal naHarvardovem Centru za mednarodni razvoj (Center for International Development) v Džakarti v Indoneziji, kjer je imel popoln vpogled v državo, ki jo je prizadela kriza. Leta2013 je bil imenovan za člana znanstvenosvetovalnega odbora zveznega ministrstva za gospodarske zadeve in tehnologijo. Z Jakobom von Weizsäckerjem in drugimi je ustanovilGlienicker Gruppe, skupino proevropskih odvetnikov, ekonomistov in političnih znanstvenikov.

Vsebina predavanja Marcela Fratzscherja:

Marcel Fratzscher bo spregovoril o tem, kako se bo Nemčija, ki je najpomembnejša partnerica slovenskemu gospodarstvu, razvijala v prihodnjih letih. Kje je Nemčija zdaj in kje bo čez pet let? Se bo Nemčija kot izrazito tradicionalna gospodarska velesila znala spremeniti oziroma preseči svojo notranjepolitično krizo, pospešiti vlaganja v infrastrukturo in znanje, da bi sama in z njo Evropa nadoknadila zaostanek za Kitajsko?

Marcel Fratzscher
predsednik DIW Berlin, enega izmed vodilnih inštitutov za ekonomske raziskave in skupin za razmislek v Evropi, ter profesor makroekonomije in financ na Humboldtovi univerzi v Berlinu.
Sponzorji

Ostala zanimiva predavanja

Več predavanj

Pridružite se nam 17. in 18. novembra 2022

Pogled na svetovno gospodarstvo. Ali bo virus usoden tudi za kapitalizem kot ga poznamo doslej? Spremenjena realnost in preizkus odpornosti

Lokacija

Grand Hotel Bernardin Obala 2 6320 Portorož

Kontakt

sandra.zidar@finance.si, +386 (0)41 904 206

Sledite nam

Na socialnih omrežjih