Podrobnosti programa

#PREDAVANJE

Vsebina

Tema letošnje raziskave študentov rednega magistrskega študija Poslovodenja in organizacije IMB Ekonomske fakultete UL in njihovih mentorjev so globalni izzivi, s katerimi se srečujemo. Čeprav se to na makroekonomski ravni vidi kot zaostajanje v rasti produktivnosti, je potrebno globlje pogledati v teme, ki se dotikajo staranja prebivalstva, potrebne energetske tranzicije, povezane z e-mobilnostjo, novih tehnologij in vodenjem učinkovite ekonomske politike. V okviru predstavitve bodo prikazani trendi na navedenih področjih v  ZDA, Kitajski, Evropski uniji in Sloveniji na način, ki bo predstavil tako ključne spremembe, ki se obetajo kot tudi poslovne priložnosti, ki izhajajo iz tega. V drugem delu predstavitve bo prikazan proces transformacije in poslovni model na primeru treh izbranih slovenskih podjetij, Union Hotels Collection, Equinox in Pipistrel.

Tretji del prezentacije bo prikazal koncept oblikovanja poslovnega ekosistema, ki temelji na spodbujanju sinergij in uporabi lokalno specifičnih resursov in bi tako spodbujal rast produktivnosti na ravni mikro in malih podjetij v posameznih regijah. Konceptualni model bo nadgrajen z oceno potrebnih investicijskih vlaganj na primeru občine Izola ter shemo financiranja tovrstnih projektov. Preobrazba v zeleno in digitalno družbo bo temeljila na trajnih mikro rešitvah.

No results found.

Sponzorji

Ostala zanimiva predavanja

Več predavanj

Pridružite se nam 17. in 18. novembra 2022

Pogled na svetovno gospodarstvo. Ali bo virus usoden tudi za kapitalizem kot ga poznamo doslej? Spremenjena realnost in preizkus odpornosti

Lokacija

Grand Hotel Bernardin Obala 2 6320 Portorož

Kontakt

sandra.zidar@finance.si, +386 (0)41 904 206

Sledite nam

Na socialnih omrežjih