Aleš Janhar

inženir, LAM Research

Ales Janhar, inženir pri kalifornijskemu podjetju Lam Research iz Fremonta, ima 25 let izkušenj kot tehnolog v telekomunikacijskem, potrošniškem in polprevodniškem sektorju. V podjetju Lam Research je z delom pričel leta 2011.

Ales, slovenski državljan, je študiral elektrotehniko na Univerzi v Ljubljani in se prvič zaposlil kot razvojni inženir v Iskratelu. Svojo kariero je nadaljeval kot samostojni oblikovalski svetovalec v razvoju naprednih tehnoloških rešitev za stranke na trgu komunikacij, prostega časa in potrošniške elektronike. Kot samostojni svetovalec je delal za različna podjetja, vključno z irskim GME, ki razvija varne komunikacijske naprave, Intrinsyc iz Velike Britanije in avstrijskim Flextronics, ki se ukvarjajo s potrošniškimi izdelki za množično proizvodnjo.

Ales je ustanovil start-up podjetja SigmaCom, podjetje za storitve oblikovanja elektronike, in EisFor Ireland, podjetje za varne komunikacijske naprave. Je tudi soustanovitelj letalske akademije. Poleg svoje primarne ljubezni – razvijanju elektronskih naprav – je certificiran inštruktor letenja in poučuje letenje na območju zaliva San Francisca.

Povezani dogodki

Do kdaj bodo čipi oziroma polprevodniki dušili oskrbovalne verige? Slovenski pogled iz Silicijeve doline

Wed 13. 10. 2021, 10:15
Pomanjkanje glavnih sestavnih delov in surovin je …