Anita Krohn Traaseth

Norveška gospodarstvenica in članica Evropskega sveta za inovacije (EIC)

Anita Krohn Traaseth je norveška gospodarstvenica in predsednica odbora, neizvršna direktorica ter članica Evropskega sveta za inovacije (EIC). Je nekdanja glavna izvršna direktorica norveške razvojne banke Innovation Norway (2014–2019), enega izmed najpomembnejših finančnih instrumentov norveške vlade za spodbujanje inovacij in razvoja v norveških podjetjih in industriji. Pod njenim vodstvom so si norveška podjetja zelo uspešno zagotovila pomembno mesto v programih EU, denimo v instrumentu za MSP. Hkrati je Innovation Norway norveškim podjetjem zagotovila 24 odstotkov več storitev, znižala svoje stroške poslovanja za šest odstotkov in tri leta zapored prejela naziv najprivlačnejšega delodajalca po izboru študentov.

Krohn Traasethova je uspešna podjetnica z več kot 20 leti izkušenj iz zasebnega in javnega sektorja, ki je bila v letih 2015 in 2016 izbrana med 20 najuspešnejših podjetnic severne Evrope in 50 žensk v evropskem tehnološkem sektorju, ki najbolj navdihujejo, leta 2018 pa jo je podjetje Thinkers50 uvrstilo na seznam uveljavljajočih se svetovnih mislecev. Je prejemnica številnih nagrad, vključno z nazivom najboljše voditeljice v industriji IKT na Norveškem leta 2012.

Leta 1996 je začela delati kot pripravnica pri IBM in leta 2012 je postala prva generalna direktorica podjetja Hewlett-Packard Norveška. Napisala je dve knjigi o vodenju, ki sta bili prodajni uspešnici na Norveškem (2014, 2021).

Povezani dogodki

»Game changing innovations«: Spremembe poslovnih modelov, primeri digitalizacije in inovacij

Thu 17. 11. 2022, 13:15
Preberite si članek, ki smo ga pred letošnjo konfe…

Game changing innovations: Changes in business models, examples of digitalisation and innovation

Thu 17. 11. 2022, 13:15
Anita Krohn Traaseth, Norwegian business executive…