Arun Singh

glavni globalni ekonomist , Dun & Bradstreet

Dr. Arun Singh je glavni globalni ekonomist pri Dun & Bradstreetu. Ekipa za globalne ekonomske raziskave pri Dun & Bradstreetu pripravlja vpoglede za kar 132 držav, makroekonomske raziskave, modele in napovedi ter je znana po svojih pragmatičnih in k rešitvam usmerjenih analizah strateškega ekonomskega ter poslovnega dogajanja, ki tako podjetjem kot vladam pomagajo sprejemati premišljene odločitve in ostajati korak pred dogajanjem.

Dr. Arun je ekonomist z več kot dvema desetletjema bogatih izkušenj. Njegovo delo obsega kvantitativne in kvalitativne ekonomske raziskave, ekonometrično modeliranje, napovedi, analize, raziskave trga surovin, raziskave po meri in panožne raziskave v številnih sektorjih. Področja, ki jih pokrivajo ekonomske raziskave, vključujejo realni sektor, javne finance, denarno in fiskalno politiko, zunanji sektor in infrastrukturni ter socialni sektor.

Preden se je pridružil Dun and Bradstreetu Indija, je dr. Arun delal za skupino Tata, kjer je bil odgovoren za projekte, povezane s poglobljenimi analizami in raziskavami različnih ekonomskih vprašanj. Sodeloval je tudi pri pripravi strategij upravljanja denarnih sredstev za nekatera podjetja v skupini in pri dolgoročnem strateškem ocenjevanju različnih poslov.

Dr. Arun je avtor številnih publicističnih in strokovnih člankov o različnih gospodarskih temah. Nekaj si jih lahko ogledate tukaj:

https://www.dnb.com/perspectives/finance-credit-risk/global-data-and-business-trends-for-2022.html

https://www.dnb.com/perspectives/finance-credit-risk/country-risk-global-outlook.html

https://www.dnb.com/perspectives/analytics/financial-risk-in-changing-markets.html

Povezani dogodki

Obvladovanje tveganj dobavne verige v negotovih časih: svetovni gospodarski obeti in 10 največjih tveganj za podjetja

Thu 17. 11. 2022, 16:00