Biografija

1000x600_PKP_Julian Birkinshawa

Julian Birkinshaw

profesor strategij in podjetništva ter prodekan, London Business School

Julian Birkinshaw je profesor strategij in podjetništva ter prodekan (izobraževanje vodilnih delavcev in inovacije na področju učenja) na London Business School.

Diplomiral in magistriral je na poslovni šoli Richard Ivey, Western University v Kanadi, ima tudi diplomo z Univerze v Durhamu (Velika Britanija). Je član: British Academy, Academy of Social Sciences in Academy of International Business. Poslovni šoli Stockholm School of Economics in Copenhagen Business School sta mu podelil častni doktorat, in sicer prva leta 2009, slednja pa leta 2018.

Profesor Birkinshaw je priznana avtoriteta na področju vpliva digitalne tehnologije na strategijo in organizacijo uveljavljenih podjetij. Sem sodijo teme kot so digitalna disrupcija, strateška agilnost, korporativno podjetništvo, inovacije poslovnih modelov in inovacije v upravljanju. Napisal je 15 knjig, med drugim: Mindtools for Managers (2018), Fast/Forward (2017), Becoming a Better Boss (2013), Reinventing Management (2010), Giant Steps in Management (2007), Inventuring: Why Big Companies Must Think Small (2003), and Entrepreneurship in the Global Firm (2001), ter več kot sto člankov.

Profesor Birkinshaw je uvrščen na lestvico najboljših globalnih vodstvenih mislecev  »Thinkers50« na področju menedžmenta. Redno ga citirajo v mednarodnih medijih, vključno s CNN, BBC, The Economist, Wall Street Journal, Huffington Post, Bloomberg Business Week in The Times. Je redni glavni govornik in svetovalec številnih velikih podjetij, kot so BP, Dell Technologies, Roche, Tata Group, BMW, Unilever, Enel in Orsted.

Deli...

Julian Birkinshaw

Povezani dogodki

  • Odporne organizacije: Kako pripraviti podjetje, da bo fit za novo realnost?

    pet 13. 11. 2020, 11:00
    V prispevku bo profesor strategij in podjetništva …