Biografija

Myladie-Stoumbou-pasica

  Myladie Stoumbou

  direktorica komercialnih partnerskih kanalov in programov, Microsoft MCC: Umetna inteligenca in svet: vpliv umetne inteligence na pravo, delovna mesta in družbo

  Myladie Stoumbouje direktorica komercialnih partnerskih kanalov in programov v Microsoft MCC (Multi-Country cluster). Vodi raznoliko multinacionalno ekipo, ki je odgovorna za strateško preoblikovanje Microsoftovega ekosistema partnerjev v 24 državah Srednje in Vzhodne Evrope.

  Na Politehnični šoli Univerze v Patrasu v Grčiji je študirala računalništvo in informatiko. Na centru Athens Information Technology je pridobila podiplomski naziv iz ekonomije in managementa.

  Microsoftu se je pridružila leta 2011. Od takrat je zasedala različne vodstvene položaje, kot so npr. direktorica prodaje poslovnih rešitev za Grčijo, direktorica tehnologije (komunikacije in izkušnje na področju razvoja) za Grčijo, direktorica prodaje rešitev v oblaku za Nemčijo in Srednjo in Vzhodno Evropo ter direktorica prodaje rešitev za več držav v Evropi. Pred Microsoftom je zasedala vodstvene položaje v grških podjetjih, npr. SingularLogic, Velti in Intracom, večinoma na področju prodaje in poslovnega razvoja v Grčiji in jugovzhodni Evropi. Je članica združenja Hellenic Management Association (EEDE), hkrati pa sodeluje in podpira tudi pobude za krepitev vloge žensk v Microsoftu kot članica sekcije Women@Microsoft CEE Chapter ter tudi zunaj Microsofta prek sodelovanja v odboru Women In Business Grško-ameriške gospodarske zbornice (Hellenic American Chamber of Commerce). Je članica svetovalnega odbora sekcije za Grčijo v družbi Singularity University. Je mentorica v Microsoftovem centru za inovacije v Grčiji, MIT Enterprise Forum Greece, The People’s Trust in mreži Women on Top, ki podpira mlade strokovnjakinje in podjetnice. Je tudi prostovoljka na področju socialnega vključevanja, ambasadorka iniciative Mellon Skills Accelerator in govornica na dogodkih TEDx.

  Deli...

  Myladie Stoumbou

  Povezani dogodki

  • Umetna inteligenca in svet: vpliv umetne inteligence na pravo, delovna mesta in družbo

   pet 16. 11. 2018, 11:00
   Umetna inteligenca in svet: vpliv umetne inteligen…