Hermann Simon

Ustanovitelj in častni predsednik podjetja Simon-Kucher & Partners

Hermann Simon je ustanovitelj in častni predsednik podjetja Simon-Kucher & Partners, vodilnega svetovnega svetovalnega podjetja na področju cen z 41 pisarnami in 1.600 zaposlenimi. Med letoma 1995 in 2009 je bil glavni izvršni direktor podjetja, danes pa je njegov častni predsednik. Je strokovnjak za strategijo, trženje in oblikovanje cen in edini Nemec na seznamu najvplivnejših svetovnih menedžerskih mislecev Thinkers50 Hall of Fame. V nemško govorečih državah je redno izbran kot najvplivnejši živi menedžerski mislec. Revija Cicero ga uvršča med prvih sto na seznamu 500 najpomembnejših intelektualcev.

Simon je bil profesor poslovnega upravljanja in trženja na univerzah v Mainzu (1989–1995) in Bielefeldu (1979–1989), kot gostujoči profesor pa je predaval na Harvardski poslovni šoli, Stanfordu, Londonski poslovni šoli, šoli INSEAD, Univerzi Keio v Tokiu in na Tehnološkem inštitutu Massachusettsa. Objavil je več kot 40 knjig v 30 jezikih, vključno s prodajnima uspešnicama o skritih prvakih in upravljanju cen Hidden Champions in Price Management. Njegova avtobiografija Many Worlds, One Life: A Remarkable Journey from Farmhouse to Global Stage (Številni svetovi, eno življenje: izjemno potovanje iz kmečke hiše na svetovni oder) je bila objavljena v angleščini, nemščini, kitajščini, japonščini in korejščini. Njegova zadnja knjiga nosi naslov True Profit! No Company Ever Went Broke from Turning a Profit (Pravi dobiček! Nobeno podjetje še ni bankrotiralo zaradi ustvarjanja dobička). Spomladi bo izšla njegova najnovejša knjiga Hidden Champions in the Chinese Century: Ascent and Transformation (Skriti prvaki v kitajskem stoletju: vzpon in preoblikovanje).

Simon ima častne doktorate IEDC – Poslovne šole Bled, Univerze v Siegenu (Nemčija) in Univerze Kozminski v Varšavi (Poljska). Je častni profesor na univerzi za mednarodno gospodarstvo in ekonomijo v Pekingu. Na Kitajskem je po njem poimenovana poslovna šola Hermann Simon Business School.

Več informacij na www.hermannsimon.com

Povezani dogodki

Viharni časi za skrite šampione v kitajskem stoletju

Thu 17. 11. 2022, 12:15
Priložnosti za slovenska podjetja, ki jih ponuja n…

Turbulent times for hidden champions in the Chinese century

Thu 17. 11. 2022, 12:15
Opportunities for Slovenian companies that the upt…