mag. Anita Stojčevska

glavna izvršna direktorica SKB banke

Anita Stojčevska, glavna izvršna direktorica SKB banke, ima močno finančno ozadje in dolgoletne izkušnje na področju bančništva. SKB banki se je pridružila leta 1995, od 13. decembra 2019 pa SKB banko predstavlja in vodi kot izvršna direktorica ter članica upravnega odbora SKB. Svojo kariero je v SKB banki razvijala na več odgovornih položajih, mnogih izmed njih tesno povezanih s komercialo in upravljanja poslovanja s strankami in podjetji. Od leta 2011 soustvarja strategijo banke kot članica uprave.

Magistrica Poslovnih ved, ki je diplomski in magistrski študij opravila na Univerzi v Ljubljani, je na SKB banki svojo kariero pričela kot skrbnica podjetij. Dolga leta je izkušnje in znanja nabirala na komercialnih področjih banke, od leta 2001 naprej pa je prevzemala odgovornosti na več menedžerskih pozicijah banke, pred pozicijo glavne izvršne direktorice banke, je več let vodila divizijo Poslovne mreže in Marketinga v SKB banki.

Priložnost dela v mednarodnem okolju, kateremu že vrsto let pripada Skupina SKB, ji je dala neprecenljive izkušnje in jo oblikovala v usposobljeno, racionalno in na rezultate usmerjeno menedžerko z dobrimi komunikacijskimi sposobnostmi in spretnostmi odločanja. Tudi sodelavci gospo Anito Stojčevsko opisujejo kot strokovno osebo, s številnimi izkušnjami in obsežnim znanjem o bančnem poslovanju, prepoznavajo pa jo tudi kot osebo z močno osebno etiko.

V vseh letih izkušenj na področju bančništva daje največji poudarek zadovoljstvu in izkušnji strank, podpori gospodarstvu in okolju, v katerem poslujejo. Na zelo pomembno mesto pa kot glavna izvršna direktorica banke postavlja tudi zaposlene v banki, katerim želi omogočiti nenehno rast in razvoj poklicne kariere.

 

 

Povezani dogodki

Kako lahko sodobna banka pripomore k trdoživosti podjetja

Fri 13. 11. 2020, 11:45