Martin Železnik

direktor, član uprave podjetja PricewaterhouseCoopers d.o.o. Slovenija

Martin Železnik je direktor revizije in član uprave podjetja PricewaterhouseCoopers d.o.o. Slovenija od leta 2017.

Martin ima več kot 12 let izkušenj na področju nudenja revizijskih storitev številnim slovenskim strankam v različnih industrijah. Njegovo glavno strokovno področje obsega mednarodno revizijo, MSRP, SRS, svetovanje na področju skrbnih pregledov in opravljanje dogovorjenih postopkov.

Martin je diplomiral na Ekonomski fakulteti v Ljubljani in za svoje diplomsko delo prejel tudi Raziskovalno nagrado. Tekom pridobivanja revizijskih izkušenj je opravil tudi dodatno izobraževanje in pridobil mednarodno licenco ACCA. Je član združenja pooblaščenih revizorjev ACCA iz Londona. Poleg tega pa je tudi pooblaščeni revizor pri Slovenskem inštitutu za revizijo.

Je izreden poznavalec podjetij s področja avtomobilske industrije, farmacije, trgovine, proizvodnje  in industrije široke potrošnje; prav tako pa dober poznavalec trenutnih gospodarskih in političnih razmer.

Podjetjem je svetoval na različnih področjih računovodskih standardov, pri združitvah in prevzemih, prav tako pa je vodil projekte na področju svetovanja iz korporativnega upravljanja, posebnih revizij, forenzičnih pregledov in skrbnih pregledov poslovanja.

Povezani dogodki

Predstavitev izsledkov 21. globalne raziskave PwC: »The Anxious Optimist in the Corner Office«

Thu 15. 11. 2018, 17:30
Predstavitev izsledkov 21. globalne raziskave PwC:…