Nicolai Tangen

CEO, Norges Bank Investment Management

Nicolai Tangen je odgovoren za upravljanje vladnega pokojninskega sklada Global, v okviru te odgovornosti je vključen v vsakodnevno delovanje in razvoj Norges Bank Investment Management.

Norges Bank Investment Management se je pridružil 1. septembra 2020 kot glavni izvršni direktor.

Pred tem je bil glavni izvršni direktor in glavni direktor za naložbe v AKO Capital, ki ga je ustanovil leta 2005. Leta 2013 je ustanovil tudi fundacijo AKO, ki podpira dobrodelne pobude za izboljšanje izobraževanja, spodbujanje umetnosti in ublažitev podnebnih težav. Še pred tem je bil partner in višji analitik pri Egerton Capital in kapitalski analitik pri Cazenove & Co.

Diplomiral je iz financ na Wharton School ter magistriral iz zgodovine umetnosti na Courtauld Institute of Art in iz socialne psihologije na London School of Economics. Študiral je tudi ruščino na šoli za obveščevalno in varnostno službo norveških oboroženih sil.

Povezani dogodki

Upravljanje največjega sklada v negotovem svetu. Kako prvi človek največjega investicijskega sklada na svetu načrtuje naložbeno politiko in strategijo? Kako to vpliva na finančne ustanove in podjetja?

Tue 14. 11. 2023, 18:25

Managing the largest fund in an uncertain world.

Tue 14. 11. 2023, 18:25