Zooullis Mina

glavni direktor, Pivovarna Laško Union

Zooullis Mina glavni direktor Pivovarne Laško Union, ima dolgo in uspešno karierno pot v prehrambeni industriji. Njegove vodstvene funkcije in bogate izkušnje zajemajo tako delovanje na razvijajočih se trgih kot tudi že razvitih. Dobro poznavanje trgov je bila tudi najboljša popotnica za uresničevanje visokih ciljev v najrazličnejših poslovnih okoljih.

Skupini HEINEKEN se je Zooullis Mina pridružil leta 1996 in znotraj nje prevzel odgovornosti na različnih vodstvenih pozicijah. Nazadnje in pred prihodom v Slovenijo kot predsednik uprave in direktor pivovarne Athenian Brewery v Grčiji ter predsednik uprave Zveze grških pivovarjev. Kot član uprav je interese družbe HEINEKEN zastopal v številnih upravnih odborih hčerinskih in povezanih družb v različnih regijah. Pred prihodom v HEINEKEN je bil Zooullis Mina odgovoren za najpomembnejše finančne projekte v podjetju SAB Miller v Južni Afriki.

Zooullis Mina, ki je diplomiral iz ekonomije in računovodstva na Univerzi Witwatersrand v Johannesburgu, je sicer tudi kvalificiran pooblaščen revizor. Je pridruženi član Pooblaščenega inštituta za poslovne računovodje Združenega kraljestva (Chartered Institute of Management Accountants of the United Kingdom) in član upravnega odbora družbe Inter-American, nizozemskega dela skupine zavarovalnih družb Achmea. V času svojega službovanja v Grčiji, v obdobju grške finančne krize, je bil Zooullis Mina med ustanovnimi pobudniki in član uprave fundacije Make-a-Wish Foundation v Grčiji.

Povezani dogodki

Kako so se spremenili slovenski potrošniki? Ali nas zdravstvena in tehnološka disrupcija (razdiralnost, prekinitev) vrača h koreninam ali nas pelje v neko povsem novo realnost? Tektonski premiki ali mali popravki koronske disrupcije?

Fri 13. 11. 2020, 10:10
Na okrogli mizi bomo govorili o izzivih in priložn…