(s PKP) Falk Nielsen: Roboti bodo kmalu vsepovsod. Ste pripravljeni?

Večina industrijskih robotov se še vedno uporablja v avtomobilski industriji, še vedno pa jih najbolj koristijo velika podjetja, je v svojem govoru na Poslovni konferenci Portorož povedal Bjarke Falk Nielsen, Vodja grozdov, Danska inovacijska mreža za robotiko, RoboCluster.

“Čeprav radi rečemo, da roboti prihajajo, je še vedno ogromno podjetij, ki jih ne uporabljajo. Velika podjetja so že robotizirana, mala in srednja podjetja pa robotizacije še niso osvojila.”

Kakšna je prihodnost robotike?

Prvo področje, kjer se bo robotizacija še bolj razvijala so avtomobili, je povedal Falk Nielsen in dodal, da je razvoj robotike na tem področju že zelo dober. “Hitrost razvoja tehnologije tu me je zelo presenetila. Robotika v avtomobilih se je razvila hitreje kot smo pričakovali.”

Drugo področje, ki ga je Falk Nielsen izpostavil je uporaba robotike za vojsko. “Če bi pred petimi leti pogledali humanoidne robote, so se komajda premikali. Danes skačejo,tečejo …”

Tretje in četrto področje sta skrb ljudi na domu in v bolnišnicah. Kot je še dodal Falk Nielsen: “Roboti bodo kmalu vsepovsod. Ste pripravljeni?”

Komentar

PKP je osrednji gospodarski dogodek in stičišče najpomembnejših »poslovnih« imen v Sloveniji. Je prostor izmenjave najboljših poslovnih praks in priložnost, da poslovneži iz prve roke slišijo o prihajajočih trendih na gospodarskem področju.

ČASNIK FINANCE

Časnik Finance, d. o. o.
Bleiweisova 30,
1000 Ljubljana, Slovenija

Kontaktna oseba:
Jasna Špende, namestnica direktorice


T: +386 1 30 91 470, +386 (0)40 455 470
E: jasna.spende@finance.si, E:akademija@finance.si
W: https://akademija.finance.si

EKONOMSKA FAKULTETA

Ekonomska fakulteta Univerze v Ljubljani

W: http://www.ef.uni-lj.si