20. PKP: Kako poleg dobička izboljšati kakovost življenja ljudi?

Susanne Stormer iz podjetja Novo Nordisk bo na letošnji Poslovni konferenci Portorož pokazala, kako voditi organizacijo tako, da se ne osredotočamo zgolj na dobiček, temveč tudi izboljšujemo kakovost življenja ljudi in pomagamo planetu. Tema letošnje Poslovne konference Portorož je proučiti, kako se na nenehne spremembe odzivajo inovacijam naklonjena podjetja, ki gradijo inovacijsko dejavnost v okoliščinah stabilne organizacijske klime.

Eno takšnih podjetij je vsekakor Novo Nordisk, dansko farmacevtsko podjetje. Novo Nordisk z 90-letno tradicijo je znan kot globalni inovativni vodja na področju zdravstvene oskrbe, predvsem v inovacijah zdravljenja sladkornih bolezni, ki deluje skladno z načeli finančne, družbene in okoljevarstvene odgovornosti (Triple Bottom Line Principles).
Osrednja govorka PKP Susanne Stormer je svetovno priznana avtoriteta na področju trajnostnega razvoja podjetij in podpredsednica Novo Nordiska, odgovorna za trajnostni razvoj. Stormerjeva vodi prizadevanja Novo Nordiska, da v svojo tržno logiko vključuje ekonomski, družbeni in okoljevarstvene vidike. Dosegla je integracijo okoljevarstvenega in finančnega poročanja, kar uvršča Novo Nordisk med vodilna podjetja na svetu.

Susanne Stormer je sicer tudi članica delovne skupine mednarodnega sveta za integralno poročanje, svetovalka evropske komisije za pravna vprašanja s tega področja, članica UN Global Compact and the Global Business Initiative on Human Rights pa tudi profesorica na Copenhagen Business School.

O čem se bo še govorilo na 20. PKP?

Krovna tema letošnje jubilejne 20. Poslovne konference Portorož bo, kako se podjetja odzivajo na stalne spremembe, se prilagajajo na disrupcije in načrtujejo svoje preživetje v prihodnjih letih.

Iz programa:

  • Svetovna uspešnica IKEA – skrivnosti dolgoročnega uspeha švedske zgodbe o uspehu; Lars-Johan Jarnheimer, predsednik INGKA Holdinga, Ikejine “mame”
  • Mahle, Gmbh: Naslonitev na dolgoročne scenarije je podlaga za sprejemanje strateških in taktičnih odločitev v podjetju; Armin Messerer, direktor oddelka za mehatronske električne pogone in dodatno opremo (globalna odgovornost), Mahle
  • Evropa, Slovenija in jugovzhodna Evropa leta 2019; Veljko Bole, višji svetovalec, EIPF, Ljubljana
  • Povezovanje fizičnega sveta z e-trženjem s pomočjo tehnologije (kako pomagati uveljavljenim podjetjem, da rastejo); Jean-Francois Chainetta, CEO in soustanovitelj Augmenta

Komentar