Gregor Pilgram

CEO, Generali Austria

Mag. Gregor Pilgram, generalni direktor, Generali Avstrija

Gregor Pilgram je leta 2001 magistriral iz poslovno-ekonomske smeri na ekonomski univerzi Wirtschaftsuniversität Wien. Od julija 2013 do prevzema sedanje funkcije z majem 2020 je bil glavni finančni direktor družbe Generali CEE s sedežem v Pragi, kjer je bil odgovoren za konsolidacijo, kontroling, aktuarstvo, bančno zavarovalništvo in pozavarovalništvo. Skrbel je za finančno uspešnost in strateški razvoj v desetih državah Srednje in Vzhodne Evrope (SVE) v holdingu Generali CEE. Pred tem je bil pet let predsednik uprave slovenske Generali Zavarovalnice in hkrati predsednik nadzornega sveta hrvaške zavarovalnice Generali Osiguranje. Svojo poklicno pot je začel leta 1999 kot strokovnjak v oddelku za kontroling Generalijeve odvisne družbe v Sloveniji. V naslednjih letih je opravljal funkcijo vodje notranje revizije in člana uprave za področje financ, leta 2008 pa je bil imenovan za predsednika uprave Generali Zavarovalnice. Julija 2013 je bil imenovan za glavnega finančnega direktorja in člana upravnega odbora Generali CEE Holding.

V obdobju delovanja v Sloveniji je bil član številnih združenj, med drugim je bil član upravnega odbora Združenja Manager. Združenje Manager mu je podelilo nagrado Mladi manager 2010 za oblikovanje slovenskega zavarovalnega trga ter uveljavitev Generalija kot enega glavnih igralcev na slovenskem trgu.

 

 

Povezani dogodki

Panel discussion with managers: Only healthy and responsible organisations allow their employees to reach creative heights

Wed 13. 10. 2021, 12:00
Healthy people, healthy organizations. What are th…