Z nami bodo tudi

Na 24. Poslovni konferenci Portorož, 17. in 18. novembra bodo z nami tudi naslednji govorniki:

  • minister za Finance, Klemen Boštjančič, s katerim bo pogovor vodil redni profesor in raziskovalec na Ekonomski Fakulteti Marko Pahor. Z ministrom se bomo pogovarjali o najbolj vročih temah jeseni 2022, predvsem o strukturnih reformah, ki jih pripravljajo na ministrstvu, s poudarkom na celoviti davčni reformi, ki jo je minister že napovedal. Dotaknili se bomo tudi pričakovanj na področju javnih financ v letu 2023.
  • na temo inflacije, obrestnih mer, proračunskega primanjkljaja in uravnoteževanja proračuna bomo govorili z Markom Mršnikom, višji direktorjem in analitičnim vodjem Bonitetne ocene držav in mednarodnih javnih financ za Evropo, Bližnji vzhod in Afriko.
  • Boštjan Bandelj, direktor Belektron, bo spregovoril o izzivih, ki jih prinaša energetski trg gospodarstvu to zimo in prihodnje leto. Izvedeli bomo tudi, kako Belektron ustvari 10.000.000 € dodane vrednosti na zaposlenega?
  • Zakaj je Hycu, ki ima slovenski razvoj, najprej prejel 87,5 milijonov dolarjev investicije, potem pa še dodatnih 57 milijonov evrov, nam bo povedal Goran Garevski, tehnični direktor in ustanovitelj. Z njim bomo govorili o kibernetskih vojnah, ki so nadaljevanje politike z drugimi sredstvi.

Deli:

Preberi več

Pošlji sporočilo