Nagrada Financ za posebne gospodarske dosežke v roke Janeza Prašnikarja

Na Poslovni konferenci Portorož, ki sta jo že dvajsetič organizirali Ekonomska fakulteta Univerze v Ljubljani in Poslovna akademija Časnika Finance, je nagrado Časnika Finance za posebne gospodarske dosežke dobil Janez Prašnikar, profesor na Ekonomski fakulteti Univerze v Ljubljani.

»Kot človek, ki mu je mar, ki mu ne gre toliko zase, ki ni brezbrižen, je Slovenijo in njeno gospodarstvo dodobra zaznamoval. V številnih objavljenih znanstvenih tekstih je sam ali pa v družbi svojih kolegic in kolegov ter študentk in študentov bil skrajno zvest ugotovljenemu, nikoli ni zaplaval nekam drugam, nekam, kjer bi bilo bolj udobno. Redni profesor Janez Prašnikar je zvest resnici, ki je ne prikraja. Krasi ga močan moralni imperativ, da dela dobro in pravilno. Pri tem je delaven, discipliniran, vsem nam je zgled. Kot profesor je v pomoč številnim slovenskim podjetjem kot njihov sodelavec ali svetovalec. Janeza Prašnikarja imamo radi zato, ker je naš razdajajoči se profesor Janez, ki nas uči ne samo znanja, ampak tega, da moraš preprosto delati – in to prav,« so zapisali v obrazložitvi ob podelitvi nagrade.

Janez Prašnikar je že več let tudi predsednik programskega sveta Poslovne konference Portorož. Kot redni profesor za področje ekonomije je avtor vrste člankov in knjig s področja tranzicijskega gospodarstva in obnašanja podjetij. Kot raziskovalec sodeluje na Centru za ekonomsko politiko (CEPR) v Londonu in Inštitutu William Davidson na univerzi Michigan.

»Sem hvaležen in vzhičen. Rad bi se zahvalil udeležencem, izvajalcem, predvsem pa partnerjema Časniku Finance in matični fakulteti, ki je nisem nikoli zapustil. Predvsem pa bi se rad zahvalil svoji družini. Celo življenje sem delal tisto, pri čemer sem užival, padel noter in kar sem bil. Delal sem z veseljem in če bi bil še enkrat, bi delal isto,« je povedal Prašnikar ob podelitvi nagrade.

Nagrada Časnika Finance je vrhunsko priznanje v slovenskem gospodarskem prostoru, ki je namenjeno tistim posameznikom in organizacijam, ki pomembno prispevajo h gospodarskemu razvoju in povečevanju družbene blaginje. Lani je nagrado prejel Igor Akrapovič, ustanovitelj družbe Akrapovič, ki izpušne sisteme za motocikle in avtomobile prodaja po vsem svetu.

Komentar

PKP je osrednji gospodarski dogodek in stičišče najpomembnejših »poslovnih« imen v Sloveniji. Je prostor izmenjave najboljših poslovnih praks in priložnost, da poslovneži iz prve roke slišijo o prihajajočih trendih na gospodarskem področju.

ČASNIK FINANCE

Časnik Finance, d. o. o.
Bleiweisova 30,
1000 Ljubljana, Slovenija

Kontaktna oseba:
Jasna Špende, namestnica direktorice


T: +386 1 30 91 470, +386 (0)40 455 470
E: jasna.spende@finance.si, E:akademija@finance.si
W: https://akademija.finance.si

EKONOMSKA FAKULTETA

Ekonomska fakulteta Univerze v Ljubljani

W: http://www.ef.uni-lj.si