(PKP) Več kot polovica vplivnih menedžerjev po vsem svetu je optimističnih

»Menedžerji po svetu čutijo večjo mero optimizma kot leta 2007,« je na Poslovni konferenci v Portorožu, ki jo organizirata Časnik Finance in ljubljanska ekonomska fakulteta, povedal Martin Železnik, revizor, direktor in član uprave PricewaterhouseCoopers, revizijske in svetovalne družbe.

Železnik je udeležencem konference predstavil rezultate raziskave, ki so jo izvedli med 1.293 šefi največjih podjetij po vsem svetu. Celotno raziskavo najdete na tej povezavi.

Glavno sporočilo, ki ga je predstavil, je optimizem. »Šestdeset odstotkov menedžerjev pravi, da bo gospodarska rast v prihodnjih letih naraščala,« je povedal. Kar pa omenja kot zanimivo, je, da je optimizem čutiti po vsem svetu. »Slovenci smo malo bolj zadržani, a to smo bili tudi vedno v preteklosti,« še dodaja.

V Severni Ameriki je optimizem največji. Kaj so razlogi za to? »V ZDA imajo najboljše sisteme za pridobivanje kapitala, upravljanje tveganj, prav tako pa so tehnološko napredni,« je udeležencem PKP povedal Železnik.

Kaj pa menedžerji vidijo kot grožnje? Ena izmed groženj, ki se je strmo povzpela po lestvici, je terorizem. Skrbi pred novo krizo so se pravzaprav celo zmanjšale. »V srednji in vzhodni Evropi, tudi pri nas, menedžerje skrbi tudi pomanjkanje ustreznega kadra,« razlaga Železnik. V ZDA tega direktorji ne vidijo kot težavo, so pa v Ameriki precej bolj zaskrbljeni zaradi kibernetskih groženj.

Komentar